Energiruder

Energiruder med varm kant er standard i dag

Energiruder med varm kant er standard

En energirude er en termorude med særlig god isoleringsevne. I alle termoruder anvendes i dag floatglas med fine optiske egenskaber. I energiruden er det ene lag glas forsynet med en særlig energibelægning = lavemissionsbelægning (coating).

Samtidig er hulrummet mellem glassene fyldt med gasarten argon.
Dette resulterer i en væsentlig forbedring af isoleringsevnen.

Hvorfor gasfyldes energiruder?

Gasfyldningen påvirker den del af varmetabet, der er konvektion mellem glassene. Det vil sige, atder i en gammeldags termorude kun er en tredjedel at påvirke, hvor der i en energirude er fire femtedele at påvirke. Der er derfor god grund til at gasfylde en energirude, hvor forbedringen giver en U-værdi fra 1,6 (12 mm) til 1,1 (15 mm) med et energiglas, hvorimod en gasfyldt gammel termorude kun giver et fald i U-værdien fra 2,9 til 2,7 ved 12 mm luftafstand.

Varmetab i en gammeldags termorude

To trediedele af varmetabet gennem en gammeldags termorude sker ved absorption af varmen/energien i glassene og derefter varmestråling mellem glassene dvs. bølgelængden for stuevarme giver ikke mulighed for direkte varmestråling gennem glasset, som ved solstråling. Den sidste trediedel sker ved konvektion svarende til cirkulation af luften.

Varmetab i en energirude

Når det ene glas er energiglas i termoruden, falder varmestrålingen fra 2/3del til 1/5del. Dvs. de resterende 4/5del af varmetabet sker ved konvektion.

ABC GLAS

Få et tilbud

Vil du ringes op og have et et uforpligtende tilbud? Så brug kontakt nedenstående kontaktformular, og vi ringer dig op hurtigst muligt. Alternativt er du altid velkommen i vores butik på Carl Plougs Vej 67-69 i Kolding!

Få et tilbud

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.