Sikkerhedsglas

Personsikkerhedsglas kaldes også sikkerhedsglas

Sikkerhedsglas (personsikkerhed)

Personsikkerhedsglas har enten en større styrke end almindeligt glas og går i mange små, uskarpe stykker, hvis det smadres, eller også holdes glasset sammen, selvom det går i stykker. Dermed undgår du, at glasskårene bliver spredt. Personsikkerhedsglas kaldes også sikkerhedsglas.

Det må dog ikke forveksles med sikringsglas, som bruges til at undgå diverse former for kriminalitet, fx hærværk, indbrud, skud eller eksplosion.

Hvilke typer sikkerhedsglas findes der?

3 typer sikkerhedsglas:

  • Hærdet glas, som går i små, ikke skarpe stykker, hvis glasset smadres.
  • Lamineret glas, som holdes sammen, selvom glasset smadres (Lamineret glas har også den egenskab, at det er vanskeligere at bryde igennem ved indbrud. Ud over at knuse glasset skal tyven trænge igennem folien, hvilket er ret svært)
  • En kombination af de 2 typer, hvor 2 hærdede glas lamineres sammen.

Hvor anvendes sikkerhedsglas?

  • Sikkerhedsglas anvendes typisk steder, hvor der er fare for, at nogen kommer til skade, hvis glasset går i stykker – enten fordi de skærer sig på glasset, eller fordi glasset bruges som afskærmning mod at falde ned.
  • Det kan sidde i glasdøre, glaspartier ved siden af glasdøre, fritstående glasvægge, glastage eller i værn som gelændere og rækværker.
  • Det bruges også som afskærmning omkring brusekabiner, til indervægge af glas,
    eksempelvis i køkken eller bad, og til glasgulve.

ABC GLAS

Få et tilbud

Vil du ringes op og have et et uforpligtende tilbud? Så brug kontakt nedenstående kontaktformular, og vi ringer dig op hurtigst muligt. Alternativt er du altid velkommen i vores butik på Carl Plougs Vej 67-69 i Kolding!

Få et tilbud

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.